Výživový doplnok COMB 4 v sebe spája 4 zdraviuprospešné látky 

  1. L-CARNOSINE (150mg)
  2. RESVERATROL (150mg)
  3. KOLAGÉN (150mg)
  4. KUSTOVNICA ČÍNSKA (150mg)

L-CARNOSINE

L - Carnosine je krátka bielkovina. Tvorená je dvoma aminokyselinami betaalanínu a histidínu. Nachádza sa prevažne v živočíšnej strave, preto veľmi chýba ľuďom stravujúcim sa vegetariánskou stravou.
Zastúpenie v potravinách:
  • mäso ( hydina, bravčové, teľacie, hovädzie, jahňacie,...)
  • ryby
  • vajcia
  • mlieko
Samozrejme, nájdete ho aj v ľudskom tele a to v srdcovom tkanive, mozgu, svaloch a v koži. Na všetkých týchto miestach plní niekoľko funkcií:
  • chráni pred poškodením buniek
  • pomáha pri regenerácii buniek
  • udržuje organizmus mladý a vitálny
Účinky L-Carnosinu na ľudský organizmus:
  1. Chráni bunky a predlžuje život buniek
Každý organizmus na tejto planéte od toho najzákladnejšieho až po ten najzložitejší podlieha procesu starnutia. Bunky, žijú, plnia svoju funkciu, delia sa a časom umierajú. L - Carnosine, chráni tieto bunky pred vplyvom voľných radikálov a tým predlžuje ich životnosť. Okrem toho omladzuje staré a starnúce bunky, pričom ich premieňa na opäť zdravé a funkčné. V roku 1999 výskum v Austrálii preukázal, že L - Carnosine dokáže predĺžiť život organizmom, práve pomocou tejto funkcie. 
     2.  Chráni pred vznikom "svalovice" a zvyšuje svalovú silu
Pri svalovej námahe sa v organizme produkuje kyselina mliečna, ktorá v svaloch spôsobuje svalovú stuhlosť, laicky zvanú "svalovica". L - Carnosine na seba viaže H+ ióny, čím zabraňuje prekysleniu organizmu a tým predchádza vzniku svalovice. Touto funkciou zároveň poskytuje svalom väčšie množstvo kyslíka, energie a živín a tým zvyšuje svalovú silu. Telo si L - Carnosinu vytvára oxid dusnatý, ktorý pôsobí ako endotel ciev a rozširuje ich ( v športe zvaný a žiadaný "pump effect" ). 
     3. Chráni pred vznikom alebo rozšírením Alzheimerovej choroby
Ako som sa dozvedela, Alzheimerova choroba je typ demencie, jej vznik vo veľkej miere ovplyvňuje oxidačný stres a škodlivé degeneratívne procesy, medzi nimi aj AGEs ( konečné produkty glykácie ). AGEs som teda trošku prevŕtala a dostala som sa k štúdii, čo AGEs sú a ako vznikajú. Najlepším vysvetlením sú procesy hnednutia a karamelizácie v potravinách. Cukry sa často pridávajú do mnohých potravín za účelom získania hnedej farby ( zem.hranolky, pečivo). Chemickou reakciou pri úprave týchto potravín vznikajú potenciálne karcinogénne látky a ľudksý organizmus nie je schopný tieto látky premeniť, vstrebať, ani celkom vylúčiť, preto sa počas celého života hromadia v organizme. L - Carnosine blokuje AGEs a chráni nervové bunky pred poškodením a tým preventívne chráni organizmus pred vznikom alebo rozšírením Alzheimerovej choroby.
     4. Chráni pred vznikom srdcovo - cievnych ochorení
Srdcový sval je bohatým zdrojom L - Carnosinu. L - Carnosine zvyšuje silu a vytrvalosť srdcového svalu, srdcové kontrakcie, zlepšuje zásobovanie orgánov kyslíkom a živinami, zlepšuje cievnu elasticitu a znižuje riziko vzniku aterosklerózy.
 

 

RESVERATROL

Resveratrol je silný antioxidant nachádzajúci sa práve v semienkach a šupkách hrozna a teda aj v ich obľúbenom víne. 1 liter červeného vína však obsahuje len 0,2 až 5,8 mg resveratrolu, biele víno ho obsahuje ešte menej. V 1 tablete COMBI 4 sa nachádza 150 mg tejto látky.

Resveratrol môžeme nájsť:

  • hrozno ( šupka i semená )
  • orechy
  • červený grep
  • granátové jablká
  • niektoré druhy drobného bobuľovitého ovocia ( ríbezle, čučoriedky )
  • kôra borovice čiernej
  • koreň krídlatky japonskej


Resveratrol v roku 1981 identifikovali japonskí vedci a odvtedy sa po celom svete konajú výskumy na zistenie všetkých pozitívnych účinkov na organizmy. Resveratrol je jedným z najsilnejších antioxidantov je

  • 20krát silnejší ako vitamín C
  • 5krát silnejší ako betakarotén
  • 50krát silnejší ako vitamín E

Antioxidanty sú rastlinné látky, ktoré ničia voľné radikály. Voľné radikály ovplyvňujú procesy v bunkách, ktoré vedú k chorobám ako Alzheimerova choroba, ateroskleróza,  rakovina, Parkinsonova choroba či celkové oslabenie imunity. Antioxidanty dokážu zneškodniť časticu voľného radikálu skôr ako vyvolá reťazovú reakciu. Stav, kedy sú antioxidanty a voľné radikály v rovnováhe je optimálny, akýkoľvek výkyv nazývame "oxidačný stres".
Hromadenie voľných radikálov v tele spôsobuje predčasné starnutie. Nakoľko Resveratrol znižuje dopad týchto voľných radikálov na organizmus, nazýva sa aj látkou večnej mladosti.


Účinky resveratrolu na ľudský organizmus:

  1. Chráni srdcovo - cievny systém  Znižuje napätie ciev, bráni oxidácii "zlého" LDL cholesterolu a podporuje tvorbu HDL cholesterolu. Taktiež bráni nadmiernej zrážanlivosti krvi a významne podporuje antioxidačný systém organizmu.
  2. Má kladný vplyv na pľúca, napr. pri astme 
  3. Je prevenciou vzniku trombózy,  nakoľko bráni v nadmernej zrážanlivosti krvi
  4. Má protirakovinotvorné účinky. Rovnako ako L-Carnosine, bráni vzniku a rozšíreniu chorých, rakovinotvorných buniek, vracia ich k pôvodnému určeniu a tak zamedzuje rozšíreniu rakoviny. 
  5. Má protizápalové, protiplesňové a antibakteriálne účinky
  6. Znižuje riziko vzniku alebo rozšíreniu Alzheimerovej choroby
  7. Obnovuje kolagénové vlákna a tým prospieva mladšiemu vzhľadu, udržuje hladkosť a pružnosť pokožky
  8. Zvyšuje odolnosť organizmu voči stresu

 

KOLAGÉN

Slovo kolagén pochádza z gréckeho jazyka a ako býva zvykom, slová, z ktorých vznikol predstavujú jeho základnú funkciu. "Cola" - lepidlo,
"Genno" - rodiť. Kolagén je bielkovina, ktorá "spája" alebo ak chcete "lepí" bunky. Postupne vytvára kolagénové vlákna, ktoré tvoria zložitú štruktúru blán orgánov, ako napr. podhrudnica, podbrušnica, osrdcovník a iné.



Účinky na ľudský organizmus:

  1. pružnosť, pevnosť buniek kože

  2. redukuje vrásky, zabraňuje tvorbe strií a celulitídy

  3. regeneruje bunky a odstraňuje jazvy

  4. používa sa pri liečbe akné alebo ružovky ( rosacea )

  5. sťahuje široké póry

  6. ostraňuje opuchy viečok, regeneruje unavené oči

  7. pri dlhodobom užívaní pôsoí blahodárne na zlepšenie stavu očných zákalov

  8. pri dlhodobom užívaní sa pri zraku na diaľku môže zlepšiť stav o 0,5 až 1,0 dioptrie

  9. pomáha pri gynekologických ťažkostiach ako mykóza, vriedky, ..

  10. po slnečnom alebo solárnom spálení sa koža nezlúpe, rýchlejšie zhnedne a opálenie dlhšie vydrží

  11. vhodný na úpravu ochabnutého svlastva a kože ( napr. Po operácii )

  12. posilňuje vlasové cibuľky

  13. znižuje tvorbu lupín

  14. zabraňuje lámaniu nechtov, bolesti kĺbov ( miznú po niekoľkých dňoch )

  15. znižuje výskyt kŕčových žíl, odstráni bolesť a steny ciev spevní, pri dlhodobom užívaní dochádza k zaťahovaniu žíl

  16. odstraňuje popraskané žilky na nose ( miznú po mesiaci )

  17. odstraňuje bolesti chrbta

  18. odstraňuje ekzémy, zjemňuje až odstraňuje rezné rany, pooperačné rany, popáleniny

  19. znižuje tvorbu preležanín a hemeroidov

  20. vyrovnáva farbu pokožky, odstraňuje pigmentové škvrny

V ľudskom tele, ale i v iných produktoch nájdete rôzne druhy kolagénu. Výživové doplnky COMBI 4 od spoločnosti BioTechLife obsahujú rybí kolagén, ktorý je svojím zložením najbližší tomu "ľudskému" kolagénu.

KUSTOVNICA ČÍNSKA

Tradičná čínska medicína považuje od nepamäti Kustovnicu čínsku ako potravinu podporujúcu dlhovekosť, vitalitu a sexuálnu potenciu. Ovocie Goji obsahuje 18 druhov aminokyselín, 21 stopových prvkov, kartenoidy, viatmíny B1, B2, B6, C, E a beta - sitosterol. Beta sitosterol sa vužíva najmä pri liečbe zvýšenej hladiny cholesterolu, pri problémoch s prostatou a má tiež veľmi významné protizápalové účinky.

 Rozsiahle plantáže Kustovnice sa nachádzajú v chránených oblastiach Himalájí v Tibete, v Číne a v Mongolsku. Dlhovekosť po konzumácii plodov Goji potvrdzuje aj mýtus, podľa ktorého sa Číňan Li Qing Yuen dožil 252 rokov ( 1678 - 1930 ) len vďaka pravidelnej konzumácii Goji.

Čím je Kustovnica čínska výnimočná?

  1. lieči zvýšenú hladinu cholesterolu

  2. lieči problém s prostatou

  3. má protizápalové účinky

  4. najzdravšia známa rastlina na svete

  5. obsahuje najviac vitamínov, aminokyselín a stopových prvkov

  6. posilňuje imunitný systém

  7. spomaľuje starnutie

  8. ako jediná obsahuje prírodné Germánium

  9. obsahuje 6 hlavných tukových kyselín ( pomáhajú pri produkcii hormónov, funkčnosti mozgu a nervového systému )

  10. obsahuje 500krát viac vitamínu C ako pomaranč

  11. obsahuje linolovú kyselinu ( znižuje tuk )

  12. obsahuje 15krát viac nutričného železa ako špenát

  13. obsahuje viac bielkovín ako pšenica

  14. prevencia pred rakovinou

  15. znižuje krvný tlak

  16. upravuje hladinu cholesterolu a cukru

  17. podporuje správne fungovanie obličiek a pečene

  18. zvyšuje potenciu a sexuálnu činnosť, u žien zvyšuje plodnosť

  19. podporuje chudnutie a zlepšuje trávenie

  20. zlepšuje kvalitu spánku

  21. posilňuje zrak, srdce, čistenie krvi

  22. zlepšuje pamäť

  23. zmierňuje príznaky menopauzy

 

COMBI 4

/album/combi-4/a14672751-10209019944194330-1788445001-o-jpg1/ /album/combi-4/a14672829-10209019943954324-279206147-o-jpg1/ /album/combi-4/a3-jpg/ /album/combi-4/a14467089-10208890250232062-622029266-o-jpg/ /album/combi-4/a4-print-jpg1/ /album/combi-4/img-3756-jpg/ /album/combi-4/img-3759-jpg/ /album/combi-4/img-3913-jpg/ /album/combi-4/img-3921-jpg/